AD – HU-studenten achter ludieke posteractie winnen HUgenotenprijs

Utrechtse studenten van de groep Selficient hebben de HUgenotenprijs van de Hogeschool Utrecht gewonnen. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de jaaropening van de hogeschool.

Ze krijgen de prijs als waardering voor hun initiatief, inzet en deelname aan de Solar Decathlon. Dat is een duurzaamheidsolympiade georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Energie. De Utrechtse studenten hebben hiervoor het ontwerp ingestuurd voor een betaalbaar, duurzaam en energieneutraal woonhuis. De finale is in september.

Een van de stickers die de studenten eind juli in de stad achterlieten.
Een van de stickers die de studenten eind juli in de stad achterlieten. © Selficient

In Utrecht zijn de studenten beter bekend van hun posteractie. Eind juli hingen ze op diverse plekken in de stad posters op die waarschuwden voor de zeespiegelstijging. Stickers en banners met teksten als ‘Over tien jaar zwem je hier’ en ‘Het water komt tot hier’ werden onder meer achtergelaten op het Vredenburgplein en bij de ingang van de stationshal. 

Selficient werd ooit opgestart door vier technische studenten, maar inmiddels zijn meer dan 70 mensen erbij betrokken. Die komen ook van andere disciplines, zoals communicatie, commercie en rechten. 

Bron: Algemeen Dagblad (AD)
Link: https://www.ad.nl/utrecht/hu-studenten-achter-ludieke-posteractie-winnen-hugenotenprijs~af8fa9c7/