Modulaire en duurzame bouwtechnologie

Het laatste nieuws

Iconisch Selficient-huis opgenomen in het Basisboek Duurzame Ontwikkeling

In de volledig  geactualiseerde vierde druk van het Basisboek Duurzame Ontwikkeling is de focus gericht op Modulair wonen en wordt in casusvorm het succesvolle Selficient project beschreven. Geconcludeerd wordt dat studenten en professionals, in dit geval zo’n 70 bedrijven die kennis en middelen beschikbaar stelden, grote krachtbronnen zijn voor duurzame ontwikkeling.

Lees Meer
Duurzame Jonge 100

Circl – Dit zijn ze: De duurzaamste jonge 100 van 2019

CIRCL was afgelopen donderdag voor het tweede jaar hét clubhuis van de 100 duurzaamste jonge leiders van Nederland: De DJ100. Uit ruim 400 inzendingen gamechangers koos de jury met behulp van het publiek, die voor het eerst kon meestemmen, de 100 in deze prestigieuze lijst.

Lees Meer
DUIC

DUIC – Utrechtse innovaties: ‘Selficient is het huis van de toekomst’

Wat brengt de toekomst voor Utrecht en op welke manier zijn Utrechters met de toekomst bezig? In deze rubriek geeft DUIC de creatievelingen achter innovatieve producten, diensten en ideeën de ruimte om te vertellen hoe zij Utrecht voorbereiden op de toekomst. Dit keer besteden we aandacht aan Robin Stuiver (24) en Thijs Morel (24), twee Utrechters die met hun bedrijf Selficient het huis van de toekomst bouwen.

Lees Meer
Algemeen Dagblad

AD – Studenten herbouwen zelfvoorzienend huis op de campus

VIDEO | Het huis van de toekomst van studenten van de Hogeschool Utrecht (HU) is niet meer alleen een project om mee te pronken op internationale wedstrijden, zoals vorig jaar in Amerika. Het wordt na de zomervakantie op De Uithof neergezet om er nog meer van te leren. Studenten en docenten kunnen er tijdelijk wonen en vergaderen.

Lees Meer
Solar Decathlon

HoutWereld – Studententeam Selficient wint publieksprijs

Het Nederlandse team van Selficient is geëindigd op de zevende plaats in de Amerikaanse duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon. De studenten van Hogeschool Utrecht gingen niet met de hoofdprijs naar huis, maar wel met de publieksprijs voor hun zelfontworpen energieneutrale woning.

Lees Meer
Groenlicht

BNNVARA Groenlicht – Selficient

Een goed huis bestaat uit bakstenen, zou je denken. Daar zijn de studenten van de Hogeschool Utrecht het niet mee eens. Zij ontwierpen een zelfvoorzienend huis en deden mee aan een Amerikaanse wedstijd. Totaal tegen hun eigen verwachtingen in werden ze genomineerd en afgelopen weekend was de finale.

Lees Meer
DUIC

DUIC – Team Hogeschool Utrecht wint publieksprijs op Solar Decathlon

Het studententeam van de Hogeschool Utrecht won de publieksprijs op de Solar Decatlon 2017. In het algemeen klassement eindigden ze uiteindelijk op de zevende plaats. Het team streed in een wedstrijd op het gebied van duurzaamheid in de Verenigde Staten tegen tien andere internationale teams. Hun bouwproject, Selficient, is een modulaire, circulaire en energieneutrale woning. 

Lees Meer

NPO Radio 1 – Duurzame huizen door Utrechtse studenten

Studenten van de Hogeschool Utrecht willen ons wakker schudden. We moeten huizen veel duurzamer en betaalbaarder bouwen. En dat kan ook menen ze! De studenten zijn leden van team Selficient op de Hogeschool en vertrekken zondag naar Amerika. Daar staan ze namelijk in de finale van de prestigieuze Solar Decathlon, een wedstrijd om een zo duurzaam mogelijk huis te bouwen. Twee van de teamleden zitten hier in de studio. Sjors Peeters Weem en Jason Hoogerbrug beiden studenten werktuigbouwkunde. 

Lees Meer

DUIC – Zelfvoorzienend huis van HU onderweg naar Amerika

Studenten van de Hogeschool Utrecht HU verschepen vandaag hun zelfontworpen energieneutrale woning naar Amerika. De studenten doen in Denver mee in de finale van de internationale Solar Decathlon, een duurzaamheids-olympiade georganiseerd door het Amerikaanse Ministerie van Energie.  

Lees Meer

VARnws – Selficient huis op weg naar Amerika

UTRECHT > Studenten van de Hogeschool Utrecht HU verschepen een zelf ontworpen energie neutrale woning naar Amerika. Het zogeheten “Selficient” team heeft het op Lage Weide gebouwde huis gedemonteerd en in zeven containers ondergebracht. De containers met een totaal gewicht van 100.000 kilo zijn op weg naar Amerika. De studenten doen in de stad Denver mee aan de internationale Solar Decathlon. Het studententeam reist half september het huis achterna. Tijdens de finale half oktober neemt het “Selficient” team op tegen twaalf andere teams, die ieder ook een zo duurzaam mogelijke woning hebben ontworpen.

Lees Meer

TVVL – TVVL trots op Utrechtse Studenten

Zoals al eerder te lezen in TVVL Magazine (december 2016*) doen studenten van de Hogeschool Utrecht dit jaar mee aan de Solar Decathlon 2017. Zij bouwen in de Amerikaanse stad Denver een zeer duurzame woning. Het huis haalt zijn energie volledig uit de zon en de gebruikte materialen zijn voor een groot deel opnieuw te gebruiken. TVVL is trots bij te mogen dragen aan het project. Leden van het team kregen het TVVL-lidmaatschap en hebben daarmee toegang tot de online kennisbank en het TVVL-netwerk.

Lees Meer

Cirkelstad – Huizen bouwen met een circulaire filosofie

Een huis bouwen dat deels afgebroken en verkocht kon worden, dat klonk 10 jaar geleden als waanzin. Nu, is dat wellicht niet meer zo ondenkbaar. Helaas was het idee van sneller, groter en meer ontwikkelen ook ten nadele van het milieu. Selficient roept hier de halt toe. Bouwkunde studenten van Hogeschool Utrecht vinden dat dit niet langer kan. Zij ontwierpen daarom een huis dat volledig past in de filosofie van de circulaire economie.

Lees Meer

De Ingenieur – Studenten bouwen zelfvoorzienend huis in VS

Studenten van de Hogeschool Utrecht doen mee aan de Solar Decathlon 2017. Ze gaan in de Amerikaanse stad Denver een zeer duurzame woning bouwen. Het huis haalt zijn energie volledig uit de zon en de gebruikte materialen zijn voor een groot deel opnieuw te gebruiken. Het Nederlandse ontwerp is modulair, zodat bewoners hun woning helemaal naar eigen smaak en inzicht kunnen customizen.

Lees Meer

Meer weten? Neem contact met ons op