DUIC – Zelfvoorzienend huis van HU onderweg naar Amerika

Studenten van de Hogeschool Utrecht HU verschepen vandaag hun zelfontworpen energieneutrale woning naar Amerika. De studenten doen in Denver mee in de finale van de internationale Solar Decathlon, een duurzaamheids-olympiade georganiseerd door het Amerikaanse Ministerie van Energie.  

Het Selficient Team, zoals ze heten, heeft het huis gedemonteerd en in zeven containers ondergebracht en heeft een totaal gewicht van 100.000 kilo. Het huis is van bio-based materialen gebouwd en daardoor biologische afbreekbaar. Ook is het helemaal zelfvoorzienend; de energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Het doel van het huis is iedereen duurzaam en betaalbaar te laten wonen.

Finale
Halverwege september vliegt het team het huis achterna naar Denver. Daar zullen ze het in anderhalve week tijd weer in elkaar zetten. Zonnepanelen, een slim toilet en idem dito douche, een complete keuken en 100m2 aan woonoppervlak zijn in drie maanden tijd opgebouwd, afgebroken en in containers gestopt.

De finale vindt plaats half oktober en daar zal het Selficient-team het opnemen tegen twaalf andere teams die ook een zo duurzaam mogelijk huis hebben ontworpen.

Containers van Selficient zijn onderweg

Bron: De Utrechtse Internet Courant (DUIC)
Link: https://www.duic.nl/opmerkelijk/zelfvoorzienend-huis-van-hu-onderweg-naar-amerika/