AD – Utrechtse studenten achter ludieke posteractie over zeespiegelstijging

UPDATE | Een team van studenten van de Hogeschool Utrecht zit achter de actie waarbij dit weekeinde op diverse plekken in de stad Utrecht posters werden opgehangen met teksten die waarschuwen voor de zeespiegelstijging.

Stickers en banners met teksten als ‘Over tien jaar zwem je hier’ en ‘het water komt tot hier’ werden onder meer achtergelaten op het Vredenburgplein en bij de ingang van de stationshal. De studenten claimen behalve Utrecht ook diverse andere steden in het land ‘groen te hebben gekleurd’ met deze uitingen. Zij vragen daarmee aandacht voor klimaatverandering en de gevolgen daarvan. 

Excuses

Heel even hing er ook een pamflet op het verzetsmonument op het Domplein, tot ergernis van omstanders. Op Twitter noemt VVD-raadslid Queeny Rajkowski het ‘respectloos’ dit monument voor de pamflettenactie te gebruiken. Inmiddels hebben de studenten hiervoor excuses gemaakt.  

Als Team Nederland doen zij onder de naam ‘Selficient’ mee aan een internationale wedstrijd op het gebied van duurzaamheid. Die wordt in oktober in de Amerikaanse stad Denver gehouden. 

De Hogeschool Utrecht is de enige instelling voor hoger onderwijs uit de Europese Unie die in de finale staat van deze zogenoemde ‘Solar Decathlon’, een duurzaamheidsolympiade georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Energie. De Utrechtse studenten hebben hiervoor het ontwerp ingestuurd voor een betaalbaar, duurzaam en dus energie-neutraal woonhuis.

© Selficient

Bron: Algemeen Dagblad (AD)
Link: https://www.ad.nl/utrecht/utrechtse-studenten-achter-ludieke-posteractie-over-zeespiegelstijging~a7cd572d/